Elkészült a “Bajban a klíma, mit tehetünk?” kiadvány

 
Szarvas, Hunya és Csabacsűd közös klímastratégiája az Európai Unió Kohéziós Alap támogatásával a ’KEHOP 1.2.1. Klímastratégia kidolgozása és szemléletformáló klímakampány Szarvas, Csabacsűd és Hunya településeken” projekt keretében készül. A stratégia kidolgozásához az Energiaklub nyújt szakmai segítséget, emellett a három település önkormányzati szakértői is megkérdezésre kerülnek a témával kapcsolatban az erre a célra rendezett workshopok alkalmával. A települések lakóinak bevonása kérdőíves megkérdezéssel, lakossági egyeztetésekkel és rendezvényekkel valósul meg.
 
A projekt keretén belül elkészült a “Bajban a klíma, mit tehetünk?” kiadvány. „A kiadványban először elmagyarázzuk a klímaváltozás jelenségét, kitérve az okaira, mint például az iparosodás, az emberiség növekvő energiaigénye, erdőirtás, mezőgazdaság, majd bemutatva az éghajlatváltozás Magyarországon tapasztalható következményeit: a növekvő átlaghőmérsékletet, aszályt, új fajok megjelenését.” 
 
A füzetbe itt lehet belelapozni és letölteni: http://zold.szarvas.hu/…/elkeszult-a-bajban-a-klima…/

 

Nyereményjáték:
 
Projektünk egyszerű, rajzos füzetkéje tippeket ad a tudatos vízhasználathoz is. A 11. oldalon lévő tanácsok közül ti melyiket alkalmazzátok, melyik vált be? Van esetleg más bevált módszeretek is? Nincs helytelen válasz, nagyon várjuk a véleményeteket! Minden, a kérdésre adott válasz részt vesz a nyereményjátékban – válaszolók között 1 db páros szarvasi Mini Magyarország jegyet sorolunk ki! 🌿🌲🌳🌴🎋🍁🍂🍄
Határidő: 2022. június 26, vasárnap, éjfél
 

Közzétéve: