Könyvajánló

Rónai Egon: Halhatatlanok társulata

Rónai Egon
Spirit Publishing
2022

A ​szerző, Rónai Egon Prima Primissima díjas (sic!) újságíró 2011 óta az ATV munkatársa. Korábban különböző rádió- és tévécsatornák (Danubius Rádió, Budapest Rádió, Sport TV) vezető munkatársaként dolgozott, illetve reklámügynökséget vezetett, és az írott sajtóban is eltöltött egy évtizedet. Jelenleg közéleti-politikai műsorai mellett Húzós címmel portréműsorában látja vendégül kortársaink legjobbjait, ennek eddig közel négyszáz adás és az abból készült öt kötet a lenyomata.

A Halhatatlanok Társulata egy civil kezdeményezés, Szegvári Katalin és Érdi Sándor televíziós újságírók a múlt század 90-es éveiben megfogalmazott álma. Aki elnyeri az „örökös tagságot”, ebben a kiváló társulatban, magáénak tudhatja a szakma (azaz a jelölő művészek) megbecsülését és a közönség, a jelöltekből szavazással választó publikum szeretetét is. Mindent tehát, amit egy művész a pályáján elérhet!

2020-tól az ATV a házigazdája, szervezője a szavazásnak és a díjá-tadóknak (sic!), valamint a pesti Brodwayn a halhatatlanok lábnyomait őrző öntvények ünnepélyes elhelyezésének is. Így találkoztak egymással a „halhatatlanok” és a portrébeszélgetések, és ezeknek írott változatát tartja most kezében az Olvasó.

(forrás: moly.hu)

Közzétéve: