Új helyen várja Olvasóit a 
Szarvasi Városi Könyvtár

2022. december 20-án 8.30-tól a Városi Könyvtár a Tessedik Sámuel Múzeum tereiben fogadja látogatóit. (Cím: Szarvas, Vajda Péter u. 1.) Az energiaárak megemelkedése miatt a két intézmény egy épületbe költöztetésével lehetséges a rezsiköltségek csökkentése, így nem szükséges a könyvtár bezárása. Szolgáltatásainkat továbbra is igénybe tudják venni látogatóink.

2022. december 16. (péntek)-december 19-ig költözés miatt ZÁRVA lesz a Könyvtár.

A Múzeum épületébe csak korlátozott számú könyvet tudunk átvinni, ezek elsősorban az új beszerzésű dokumentumok lesznek, ezekből lehet a helyszínen válogatni, kölcsönözni.

A könyvtárban maradó könyvek kölcsönzésére több lehetőséget kínálunk:

1. Hetente két alkalommal, hétfőn 16-18 óráig és kedden 14-16 óráig kabátban be lehet jönni a könyvtárba könyveket választani, kölcsönözni.

A kölcsönzésben lévő könyveket is visszavesszük a helyszínen.

2. A könyvtár online katalógusából https://opac3.szarvas.monguz.hu/ kiválasztva meg lehet rendelni a kívánt műveket (a katalógusban: belépés után /olvasójegy száma+születési dátum év hó nap egybeírva/ félretétellel vagy előjegyzéssel; ) de telefonon vagy e-mailben elküldött kéréseket is összekészítjük, melyeket a Múzeumban át lehet venni. A délelőtt 10 óráig leadott rendelésekért aznap délután 15 órától, a később leadott rendelésekért a következő naptól lehet jönni. A kölcsönzésben lévő könyveket is ekkor kérjük visszahozni!

A katalógus távoli eléréséhez, könyvkiválasztáshoz az online katalógusunk használatához készített oktatóvideó nyújt segítséget.

https://szarvasikonyvtar.hu/online-katalogusunk-ismertetese/

3. A Városi Könyvtár „moly polcán” is biztosítunk böngészési lehetőséget, itt a könyvtárban megtalálható népszerű könyveink ajánlását is el lehet olvasni, illetve azok véleményét ismerhetjük meg, akik már olvasták a művet.

https://moly.hu/tagok/szarvasi_varosi_konyvtar/polcok

4. Aki nem konkrét művet szeretne kölcsönözni, annak a téma, vagy szerző megjelölése alapján válogatunk olvasni valót, ezt az igényt szintén előre kérjük leadni az alábbi elérhetőségek egyikén!

Tel: 06 20 970 3940

e-mail: szarvasikonyvtar@gmail.com

Könyvtárunk 2022. december 24 – 2023. január 8-ig ZÁRVA tart, ezért decemberben a kikölcsönözhető könyvek darabszámát megemeljük 10 db/főre.

Az irodai szolgáltatások (fénymásolás, nyomtatás, szkennelés, laminálás, spirálozás) továbbra is elérhetőek lesznek, változatlan árakon.

Rendezvényeinket, klubjainkat a Múzeumban tartjuk meg, amelyekre továbbra is nagy szeretettel várunk mindenkit!

Bízunk benne, hogy nem okoz nagy nehézséget látogatóinknak a változás és továbbra is igénybe veszik szolgáltatásainkat!

Kérdéseikkel forduljanak bizalommal hozzánk, akár személyesen, vagy a megadott elérhetőségeink bármelyikén!

Figyeljék honlapunkathttps://szarvasikonyvtar.hu

Kövessék közösségi oldalainkat:

Facebook: https://www.facebook.com/szarvasikonyvtar

Instagram: https://www.instagram.com/szarvasikonyvtar/?hl=hu

TikTok: https://www.tiktok.com/@szarvasikonyvtar

Közzétéve: