Újra nyit a Könyvtár!

2021. május 3-tól az eredeti nyitvatartás mellett állunk az olvasók rendelkezésére az alábbi könyvtári szolgáltatásainkkal: kölcsönzéssel, helyben olvasással, tájékoztató munkával, e-tanácsadással és irodai szolgáltatásokkal (fénymásolás, nyomtatás). Mindezt az egészségügyi előírások betartása mellett kívánjuk újraindítani.

A koronavírus ellen védett 18 éven felüli személy és a felügyeletük alatt álló 18. életévüket be nem töltött személy – védettségi igazolvány és személyi igazolvány felmutatása után – a könyvtár olvasói tereit helyben is használhatja: önállóan válogathat a kölcsönözhető dokumentumok között, helyben olvashat, kölcsönözhet a könyvtáros közreműködésével, igénybe veheti az irodai szolgáltatásokat. 

Koronavírus ellen védett személy az, aki ezt a koronavírus elleni védettség igazolásáról szóló 60/2021. (II.12.) Korm. rendelet szerinti hatósági igazolvány bemutatásával igazolja. 

A bejáratnál folyamatosan egy ügyeletes könyvtáros ellenőrzi az igazolványokat. A védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására az érintettet felhívhatja.

A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők továbbra is csak az előre rendelt könyveket

vehetik át a bejáratnál, nem látogathatják a könyvtár belső tereit.

Minden dolgozót és látogatót kérünk: kézfertőtlenítés után lépjen be, viseljen maszkot a könyvtár belső tereiben, lehetőség szerint tartsa be a 1,5 m távolságot. A könyvtári dolgozók részéről az olvasóval való találkozás, könyvek átadása, átvétele kizárólag maszkban történhet.

A visszahozott könyveket várakoztatjuk, mielőtt új olvasóhoz kerülhetnek.

A könyvtár számítógépeit csak az ott dolgozók használhatják. 

Rendezvényeket nem tartunk, a könyvtár által szervezett kiscsoportos foglalkozásokat a rendelet szabályait betartva látogathatják a meghívottak.

Az ingyenes beiratkozás lehetőségét június 1-ig továbbra is megtartjuk.

Közzétéve: