Részletesen megtudhatunk mindent az egyre kedveltebb kis állatról: a fajta kiválasztása, az állat tartása, húsának és tejének feldolgozása, valamint a sajt készítése.
A tartalomból
A kecsketartás feltételei
Ismerjük meg a kecskék tulajdonságait
Az alkalmas istálló
A megfelelő táplálék
Gazdaságossági megfontolások
A kecsketartás története
Származásuk
A kecske háziasítása
Kecskék a mitológiában és a vallásban
Kecsketartás Németországban
Kecskék a táj gondozásában
Kecsketartás a világon
Kecskefajták Európában
Németországi kecskefajták
Svájci kecskefajták
Francia kecskefajták
Ausztriai kecskefajták
Magyar kecskefajta
Gyakorlati kecsketenyésztés
Jelölési előírások
Állomány-nyilvántartási napló
Kecskék/juhok szállítása
Tenyésztési eljárások
Tenyészkiválasztás
A tenyésztésszervezés rendszere a kecsketenyésztésben
Törzskönyvezett tenyésztés
Kiállítások
A kecskebakok bírálata
A kecske teljesítményei
Szaporaság
Laktációs teljesítmény
A hústermelés értékmérői
Szaporítás és felnevelés
Ivarzás és pároztatás
Vemhesség
Az ellés
A gidák felnevelése
Szarvalt kecskék és szarvatlan állatok
Körömápolás
Bőrápolás
Tartási módok
Istállózótartás
Legelőn tartás
Kecskék más állatokkal együtt
A kecskeistálló
Helyszükséglet és tervezés
Új épület
Meglévő épület átalakítása
Kötetlen tartású istálló és kifutó
Ablakok
Szellőztetés
Etetőrácsok, jászlak, vályúk
Vízellátás
Fejőállás
Ellető- és gidanevelő bokszok
Trágyakihordás és almozás
A takarmány előállítása
Takarmánytermelés
Trágyázás
A széna betakarítása
A takarmány vásárlása