IKSZ online

Kedves diákok!

A szarvasi Városi Könyvtár online biztosítja a kötelező 50 órás iskolai közösségi szolgálat teljesítésének lehetőségét.

Várjuk azoknak a tanulóknak a jelentkezését, akik szívesen készítenének könyvajánlókat, filmajánlókat (szöveg vagy videó) meghatározott témában cikkeket közösségi oldalainkra.

A közösségi munkavégzéshez folyamatos kapcsolattartást biztosítunk. Jelentkezés és bővebb információ a konyvtar@szarvasnet.hu e-mail címen.

Az elkészült munkák névvel együtt a könyvtár közösségi oldalain vagy honlapján kerülnek közzétételre az alábbi feltételekkel:

Az ajánlók, cikkek csak saját szellemi tulajdonú alkotások lehetnek. Amennyiben művéhez más szerző alkotását is felhasználja, azt csak forrásmegjelöléssel (pl. szerző, cím, weboldal linkje) teheti közzé. 

Előnyben részesítjük a tisztán saját véleményt tartalmazó, stilisztikailag, helyesírásilag helyes, kész munkákat.
Egy elkészült, a mentor (Baginé Tóth Erika) által elfogadott és közzétételre ítélt szöveges vagy videós ajánlóért 3 óra közösségi szolgálat igazolása adható. 

Szöveges alkotások:
Formailag egy alkotás min. 1500 karakter max. 2000 karakter lehet.  Kizárólag szövegszerkesztővel készült munkákat fogadunk el, illusztrációként megadott képeket, linkeket külön csatolva is kérjük.

Videóra vonatkozó követelmények:
Youtube csatornánkra készíthet saját könyvajánló videót. A videót 1-3 perc terjedelemben, .mp4, .mov, .mpg, .avi vagy .mpeg formátumban fogadjuk el.

Kérjük, hogy a videó hangja jól hallható legyen, egyéb esetben javasolt feliratozni a videót.

Szerzői jogok:      
A közösségi szolgálat során az alkotások benyújtásával a diák kifejezett, feltétlen és visszavonhatatlan engedélyt ad a TSMK (Tessedik Sámuel Múzeum és Könyvtár) részére, hogy az alkotásokat  a TSMK bármiféle területi vagy időbeli korlátozás nélkül felhasználja.

A diák a szerzői jogokkal kapcsolatban a  TSMK-tól  jövedelemben nem részesül. A felhasználási engedély valamennyi ismert felhasználási módra a lehető legteljesebb mértékben kiterjed.

A diák  garantálja, hogy a beküldött alkotás felett teljes mértékű szerzői és személyiségi jogokkal rendelkezik. Ebből eredő esetleges vitákban a TSMK nem érintett, felelősséget nem vállal, a viták teljes következményeit a diák viseli.

Közzétéve: