INTERNET FIESTA 2022. március 17- március 24.

2022-ben már 22. éve annak, hogy márciusban a könyvtárak megszervezik az Internet Fiesta programjait. Évtizedek alatt az internet mindennapjaink részévé vált. Szinte minden korosztály számára nyújt hasznos információkat, munkát, tanulást támogató tudásfejlesztő tartalmakat, játékokat.

Ma a rendezvények célja – a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatásán túl – a mesterséges intelligencia, a robotika, az okos megoldások megismertetése, népszerűsítése.

A Szarvasi Városi Könyvtárban az alábbi programokat ajánljuk:

Internet klub – 2022. 03. 21. 14:00 h

Játékos helytörténet – a QultoEdu és a Szarvas kincsei – Városfoglaló szoftverek bemutatója pedagógusoknak – 2022.03.22. – Ismerjük meg játékosan városunk híres szülötteit és nevezetességeit!

E-ügyintézés a könyvtárban – Ügyfélkapu regisztráció
Ahhoz, hogy használni tudja az Ügyfélkaput, létre kell hoznia személyes ügyfélkapus azonosítóját. Ezt bármely természetes személy megteheti. A személyes ügyfélkapus azonosító létrehozása egy regisztrációs eljárás, amelyet az ügyfél kezdeményezhet személyesen bármelyik regisztrációs szervnél. Jöjjön el, és segítünk Önnek időpontot foglalni a kormányablakban a személyes ügyintézéshez.
Bejelentkezés:
Tel: +36 66 312 745
email: szarvasikonyvtar@gmail.com

E-ügyintézés a könyvtárban  – EESZT használata
Ha kérdése van az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási térrel kapcsolatban, jöjjön el, és segítünk eligazodni.
Előzetes bejelentkezés alapján munkatársaink szívesen segítenek Önnek ezekben a kérdésekben.
Bejelentkezés:
Tel: +36 66 312 745
email: szarvasikonyvtar@gmail.com

Hogyan használjuk az online katalógust?
Nem találsz egy könyvet? Megtaláltad, de pont az orrod előtt kölcsönözték ki? Elfelejtetted, hogy mikor jár le a kölcsönzési határidő? Esetleg szeretnéd meghosszabbítani a kölcsönzési határidőt?
Munkatársaink nyitvatartási időben szívesen megmutatják, hogy tudsz keresni az online katalógusban, hogyan tudsz félre tetetni egy könyvet, vagy előjegyezni, illetve meghosszabbítani a kölcsönzést.
Minden nap nyitvatartási időben várunk szeretettel! 

„Mennyire ismered a közösségi médiát?” – Kvízjáték
Közösségi média hallatán mindenkinek eszébe jut a Facebook, YouToube, Instagram, Twitter, Linkedin és a többi hasonló eszköz az interneten. Naponta pörgetjük oldalaikat, lájkolunk, vagy osztjuk meg rajta élményeinket és habzsoljuk az ott lévő információkat, érdekességeket nehogy lemaradjunk valamiről.
De mennyire ismerjük a közösségi médiához kapcsolódó fogalmakat? Töltsd ki a kvízünket, és ellenőrizheted tudásod!
A helyes választ beküldők között ajándékcsomagot sorsolunk ki!
A játék időtartama: 2022. 03. 17. – 2022.03.24.
A sorsolás időpontja: 2022. március 25.
A nyerteseket e-mailben vagy telefonon értesítjük.
A játékszabályzat ITT érhető el.

 

 

A 3D nyomtató működése
2022. március 22-24-ig minden nap 16-18 óráig megnézhetitekjük, a könyvtár 3D nyomtatóját működés közben. Ha kérdésetek van, kollégánk szívesen válaszol rá. Gyertek nézzétek meg, milyen csodák születnek a 3D nyomtatóval! 

Interaktív délután nem csak fiataloknak! – 2022. 03. 18. 16:00-20:00 h
Várunk minden érdeklődőt, aki játszani szeretne, eltölteni egy mozgalmas, felejthetetlen délutánt, ahol az alábbi játékokkal játszhattok:
Just Dance
Guitar Hero
PS VR – Beat Saber

Megbocsátás hete
Az Internet Fiesta ideje alatt késedelmi díj fizetése nélkül hozhatja vissza a régen kivett, lejárt kölcsönzési határidejű könyveket.

Reméljük, hogy minden korosztály talál érdekes információt!

Közzétéve: