Kalandtúra a számítógépek világában

A szarvasi általános iskolákból 5 fős csapatok érkeztek Könyvtárunkba március 28-án délután a „Kalandtúra a számítógépek világába” elnevezésű vetélkedőre, amelyet az Internet Fiesta országos rendezvénysorozat keretén belül szerveztünk.

Az országos rendezvény célja a számítógép illetve az internethasználat népszerűsítése. A meghívott 12-14 éves korosztály számítógépes ismereteiről, informatikai tudásáról szeretünk volna megbizonyosodni játékos feladatok során. 5 állomáson voltak feladatok: Számítógép összeszerelés; Xbox Kinect játék; Logikai játékok; Kincskeresés QR kóddal; Keresés az interneten.

A játékban segítettek a könyvtár munkatársai és az EKT Community tagjai az egyes állomásokon. A zsűri tagjai: Baginé Tóth Erika, intézményvezető; Rácz Csaba, Web-programozó; Herceg Ádám, a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 11/A. tanulója , a LEGO szakkör tagja; Liska Tamás , a Gyulai Szakképző Centrum Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolájának informatika tanára.

Az állomásokon a helyes feladatmegoldáson túl a gyorsaság is számított.

A győztes az „Error” csapat lett, tagjai: Kupecz Vilmos 8/B., Keszei Márk 8/C., Bankó Kristóf 7/B., Fabó Balázs 7/B., Szűcs Miklós 7/C.

Gratulálunk a csapattagoknak és felkészítő tanáruknak Szemenyei Csaba Tanár úrnak.

A győztesek a Kuliga Computer felajánlott ajándékait, és a Szarvasi Bibliothéka Alapítvány támogatásával mozibelépőket kaptak.

Közzétéve: