Könyvajánló

Kollár Betti: Kosársuli

Kollár Betti
Magnólia K.
2022

A Kosársuli című könyv 2022 decemberében jelent meg. Az írónőnek ezen kívül még 4 regénye van amit a fiatalok nagyon szeretnek és biztosíthatom, hogy a Kosársulival sem lesz másképp! 

Egy 14 éves lányról, Török Lucáról szól akinek az álma az, hogy kosárlabdázhasson. Továbbtanulás előtt áll és a megcélzott iskolája a „Budapesti Kosáriskola” ahova sikeresen bejut. A nyáron kerül megrendezésre a gólyatábor amit már nagyon-nagyon várt, de amint felszállnak a vonatra megbotlik és fájdalom nyilal a bokájába ami miatt az elején hazaküldik. Nagyon nehezen fogadta el ezt, mert szerinte ilyenkor ismerik meg az osztálytársaikat a diákok, de az igazi megpróbáltatások majd csak az iskolában kezdődnek el. Rögtön látszik, hogy kik lesznek a jóbarátai és kibe lesz szerelmes.
A főhős lány pontosan leírja a korosztályát. A továbbtanulási nehézségeket, kételyeket és az izgatottságot. Szerintem minden korosztály élvezettel olvashatja ezt a regényt, az is aki éppen a továbbtanulás előtt áll és az is aki már rég túl van rajta.

Bozsik Bianka

Közzétéve: