Internet Klub - KÖZÖSSÉGEK

Könyvtárunkban 2004-ben „A lakosság Internet és elektronikus szolgáltatások ismereteinek elsajátítására szervezett tanfolyam” címmel indult először foglalkozás azok számára, akik nem rendelkeznek otthon vagy munkahelyi internet eléréssel, illetve nem rendelkeznek önállóan az ehhez szükséges ismeretekkel.

Azóta is rendszeresen és folyamatosan szervezünk ilyen irányú képzéseket „Barátunk az Internet” címmel kezdő és haladó szinten (bővebben az Internet foglalkozásokról). 2012-ben a foglalkozásokon résztvevők között igény merült fel a folytatásra, a rendszeres találkozókra, az addig tanultak gyakorlására, mélyítésére. Elindítottuk az Internet Klubot, melynek keretében lehetőséget biztosítunk az internet foglalkozások utáni „továbbképzésre”, közös kvízjátékra, egyéni tapasztalatok, kérdések megbeszélésére.

Az Internet Klubra évente 24 alkalommal minden hónap első és második hétfőjén 14:00-16:00 kerül sor. Ezeken a napokon mindig más téma került a fókuszpontba, pl. Facebook, Felhőszolgáltatások, Okostelefon használat, Online adatbázisok használata, stb.