Monspart Sarolta - 2020.03.10.

2020. március 10-én délután a Városi Könyvtár vendége volt Monspart Sarolta, aki a tőle megszokott stílusban mutatta be a rendkívül szórakoztató, informatív prezentációját. A rendezvény szervezője a Szarvasi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) volt.

A tájfutó világbajnok 2017-ben hozta létre az Országos Gyalogló Idősklub hálózatot, melynek célja, az időskor tartalmas eltöltése, az egészségmegőrzés, a testmozgás öröme és a kapcsolatok erősítése volt. A klubtagok heti 1-2 alkalommal találkoznak, és sétálnak a friss levegőn. Biztatta a szarvasiakat, hogy csatlakozzanak ők is az országos hálózathoz, hozzák létre a helyi klubot.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy a házimunkával, kertészkedéssel töltött idő nem azonos a mozgás öröméért végzett testmozgással, ezért kell erre külön „énidőt” szentelni.

A rendezvényen Sárközy Erika szociológus, a CédrusNet program fejlesztője arról beszélt, hogy a nyugdíjasok hogyan tudnának hasznos részévé válni a társadalomnak, ne érezzék kirekesztve magukat. Legfontosabb az egészségmegőrzés, amelyhez a közösség, az egészségtudatosság és a sport, vagy annak bármilyen válfaja vezet.

Közzétéve: