NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA

“Magyar, a múltadat féltve ápold a jelen küzdelmeiben, hogy a jövőd is megmaradjon.”

A nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ére eső nemzeti emléknap Magyarországon, melyet 2010. május 31-én iktatott törvénybe az Országgyűlés. A törvény elfogadásával kinyilvánította: „a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme”.

A Szarvasi Történelmi Emlékút népünk múltjának egyedülálló, élő történelem könyveként köszön látogatóira. Hirdeti: elpusztíthatatlan az a nép, amely tetterős jelene és alkotó jövője érdekében sohasem temeti el ősei emlékét. Az Emlékút robosztus fa jelekbe és szobrokba foglalt stációi mentén haladva érünk el a Történelmi Magyarország közepéhez, a jelképes szélmalom épületéhez.

A Városi Könyvtár http://szarvaskincsei.hu oldalon található Városfoglaló játékában új túrát készítettünk, amely segítségével végigjárhatjuk a Szarvasi Történelmi Emlékút stációit, ahol hazánk fontosabb történelmi eseményeiről olvashatunk az állomások leírásainál.

Az útvonal bejárásához egy mobilinternet-eléréssel rendelkező okostelefonra lesz szükség. A 17 helyszínből álló túra pontjainál egy rövid leírást olvashatunk, majd egy kvízkérdésre kell válaszolni. 

A séta első állomása a Szent István Parkból induló Történelmi Emlékút első stációja: “A vándorlások kora – 895/896 előtt”

– Írjátok be a mobilotok böngészőjébe a szarvaskincsei kifejezést.

– Kattintsatok a szarvaskincsei.hu linkre.

– Kattintsatok a Játék feliratra, majd az Egyéni játéknál a Start gombra.

– Keressétek aJúnius 4. A Nemzeti összetartozás napja” útvonalat, és indulhattok a Start gombra kattintva!

– A térképen a kérdőjellel jelölt pontot kell felkeresni, rákattintani az ikonra, amely mutatja a pontos címet, a leírást és kvízkérdést. A kérdés megválaszolása után mutatja a következő helyszínt.

– Kövessétek végig a 17 stációt, válaszoljatok a kérdésekre és közben sok mindent megtudhattok a fontosabb történelmi eseményeinkről!

– A játék időtartama kb. 1 óra.

Bővebb információért hívd a 66/312-745-es telefonszámot vagy írj a szarvasikonyvtar@gmail.com címre!

Ha az “Egymás elleni játék”-ot választjátok, ez a játékmód csak bejelentkezett felhasználók számára érhető el, ha nem vagyunk bejelentkezve, akkor a játék átirányít a bejelentkező ablakhoz. Az első bejelentkezéshez egy rövid regisztráció szükséges.

Amennyiben bejelentkeztünk, akkor a játékválasztó oldalra kerülünk, ahol kiválaszthatjuk a játszani kívánt túrát. Kapunk egy betűkből és számokból álló kódot, amit a másolás gombbal vágólapra tehetünk, amit tovább küldünk játszótársainknak, vagy a QR kódot beolvasva csatlakozhatnak a többiek a játékhoz, a Csatlakozás játékhoz” játékmódban. 

Az első telefonon, (ahonnan indítottuk az egymás elleni játékot) megjelenik az új játékos neve és a Kezdés gomb aktívvá változik.

Mindegyik, a játékban résztvevő gépen, a játékosok tudnak egymástól függetlenül játszani.

Amikor minden játékos befejezte a saját játékát, egy felugró ablakban láthatjuk a helyes válaszaink számát és a többiekhez képest elért helyezésünket.

Kellemes időtöltést kívánunk!
Közzétéve: