Téli Törpi

Idén téli ünnepeink sorát az a mikulásváró összejövetel nyitotta meg, mely november 27- én hívta a Városi Könyvtárba a Zöldpázsit úti óvodásokat és kísérőiket. Tóth Ágnes óvodapedagógus javarészt iskolába készülő óvodásai kíváncsian várták a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda 4. A osztályának ünnepi műsorát.

Nagy Istvánné Éva és Kohuthné Trabach Gyöngyi tanítók által koordinált iskolás csoport izgatottan készült a fellépésre, bár nem első alkalommal szerepeltek közönség előtt ünnepváró műsorukkal. A sok gyakorlásnak és alapos felkészítő munkának köszönhetően egy igazán jó hangulatú és összeszedett műsort láthattunk, melyből nem hiányzott a verselés és közös ének sem. Sőt alkalmi szereplőként néhány óvodás is csatlakozott az előadáshoz, akiket meghatva hallgattak a nagyobb gyerekek és felnőttek egyaránt. Az együtt töltött délelőtt folyamán újra átélhettük a várakozás örömét.

December első napjai további izgatott várakozással teltek. December 6- án eljött a Mikulás érkezésének napja is, amikor sok-sok dolga közepette végül a Törpi klubba is sikerült ellátogatnia. Az igencsak nagy létszámban összegyűlt klubtagok örömmel fogadták kedves, piros ruhás vendégüket. A legtöbb kisgyermek most először kaphatta kezébe a kis piros csomagot, személyesen a Mikulástól. Volt, aki csodálkozva, volt, aki kitörő érzelmekkel kisérve.

Az utolsó decemberi klub délelőttön a megjelent kisgyerekekkel és szüleikkel közösen feldíszítettük a klub karácsony fáját. A szokásos mondókázás és kötetlen játék, beszélgetés mellett a délelőtt további része ünnepi hangolódással telt.

Minden aktív és leendő klubtagot: olvasásra, társaságra, kikapcsolódásra vágyó kisgyermeket és szüleit, várunk szeretettel 2019- ben is! (Írta: Kisné Szalai Edina)

Közzétéve: