„Ültess fát, olvass alatta könyvet!”

Az Országos Könyvtári Napok záró napján szombat délelőtt egy lelkes csapat gyülekezett a Könyvtár belső udvarán a mezőkovácsházi könyvtár által meghirdetett országos faültetési akcióhoz csatlakozva.

Baginé Tóth Erika könyvtárvezető köszöntőjében elmondta, hogy ezzel az akcióval a klímaváltozásra és a környezettudatosság fontosságára kívánjuk felhívni a figyelmet.
Ezt követően Harencsárné Liska Mária tolmácsolásában egy nagyon ideillő mesét hallgathattunk meg Harencsár László Erdőtündér c. könyvéből. Rozsda, a falevél, és Luca barátságáról.

A “könyvtárfa” a Szarvasi Arborétumból érkezett hozzánk; ezúton is köszönjük Dr. Hanyecz Katalin igazgatóasszony felajánlását, egy ámbrafát. A fa ültetésénél kicsik és nagyok egyaránt kivették részüket, közben fákról szóló, tanulságos, elgondolkodtató  idézeteket fűztünk fel egy zsinórra, és azzal díszítettük az elültetett fát.
A GYSZC Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákjai készítették el azt a táblácskát, amely megörökíti számunkra az esemény szlogenjét és dátumát. Köszönjük szépen!

A délelőtt további része kötetlenül telt, árvácska ültetéssel díszítettük a könyvtár udvarát, kis cserepekbe virághagymát ültettek a gyerekek, haza is vihették, és otthon nevelgethetik ezeket. Két ügyes fiú a könyvtárnak is ültetett virághagymákat, így biztos, hogy tavaszra szép virágosak leszünk! (forrás: Molnárné Pető Beáta)

Közzétéve: