Volt egyszer egy Úttörőház

A Szarvasi Városi Könyvtár idén éppen 20 éve működik a volt “Úttörőházban”. Biztosan sokan vagyunk, akiknek szép emléke fűződik az itteni eseményekhez. 

Úgy gondoltuk, hogy a kerek évforduló alkalmából egy virtuális kiállítást rendezünk könyvtárunk honlapján, felidézve a múlt eseményeit.

Kérünk mindenkit, aki valamilyen tárgyi emlékkel (oklevél, plakát, belépőjegy, fénykép stb.) rendelkezik az „Úttörőházas” , vagy korábbi időkből, küldje el e-mail címünkre: szarvasikonyvtar@gmail.com, vagy hozza be személyesen a könyvtárba és mi digitalizálás után vissza is adjuk ezeket a relikviákat.

A Vajda Péter utcán álló Elefánty villát 1974-ben bontották le, mely eredetileg az Elefánty család villája volt. Már a háború előtt is legendák szóltak mesés kertjéről, örökzöldjeiről. Az 1949-es államosítás után az ifjú természetkutatók vették birtokukba, a szarvasi Úttörő Micsurini Biológiai Állomás kapott benne helyet. Innentől a népnyelv csak így hívta: Micsurin.

1976-ban épült fel az új Úttörőház Szarvason, és a rendszerváltásig, 1990-ig működött ebben a funkciójában. Itt voltak a szakkörök, vetélkedők, tanulmányi versenyek, farsangi ünnepségek, tánciskola, no és klassz bulik, teadélutánok, lakodalmak. 

Közzétéve: