Haluskától a lasagneig - Hobbink a tésztakészítés

Augusztus 11-én könyvtárunkban Urbancsokné Pljesovszky Ildikó és Baginé Tóth Erika vezették be az érdeklődőket a tésztakészítés világába. Ildikótól a hagyományos haluska elkészítését tanulhattuk el. Tésztagyúrás közben pedig nagymamáink hasznos praktikáit osztotta meg velünk, mint például mikor eltartásra készítették a tésztát, olyankor nem tettek bele sót, mert attól megszürkül a tészta.

Haluska készítés után Erika az olasz tészták világába kalauzolt el bennünket. Itt saját kezeinken és a nyújtófán kívül már tésztagépeket is használtunk.  Bazsalikomos laminált tésztát, farfalle-t és sajtkrémmel töltött tésztákat és készítettünk. Az elkészült műveinkből pedig kóstolót is főztünk a könyvtárban.

Kicsik és nagyok is elkészítették saját tésztáikat, amiket aztán hazavihettek, hogy otthon is megmutathassák mit tanultak.

Ildikó tésztareceptje az Egy szarvasi háziasszony gazdakönyve című könyvében is megtalálható, ami nem csak könyvtárunkban, de online is elérhető a Digitális Könyvtárunkban: http://jadox.szarvas.monguz.hu:80/?docId=3364::

Közzétéve: