Számítógép, Internet használat

Könyvtárunkban 5 olvasói számítógép található. 

A  könyvtár látogatók számára 100 Ft díjat számolunk fel minden egyes félórára internetezés céljából a számítógép-használati szabályok betartásával.

A számítógép-használat általános szabálya 

  • Az olvasói számítógépeket bárki igénybe veheti internetezés, nyomtatás, szövegszerkesztés, e-mail küldés, szkennelés céljából.

  • A számítógépet csak könyvtári munkatársak kapcsolhatják be, indíthatják újra.

  • Az olvasó a számítógépek programbeállításait nem változtathatja meg (asztal beállításai, képernyőkímélő, stb.). Ha üzemzavart észlel, köteles bejelenteni a könyvtárosnak anélkül, hogy az üzemzavar elhárítására beavatkozást kezdeményezne (az elindított program nem futtatható, rendellenes kilépés a programból, lefagyás, stb.).

  •  Az olvasói számítógépeket bárki igénybe veheti internetezés céljából is a kiszámított térítési díj (100Ft/30 perc) ellenében.  

  • Az olvasó nem telepíthet szoftverterméket a könyvtárban használt számítógépekre, az internetről letöltött állományokat haladéktalanul törölnie kell. Az olvasó köteles betartani a szerzői jogi és egyéb licence előírásokat fenti tevékenysége során. 

  • Közízlést sértő tartalmú webhelyek látogatása, onnan állományok letöltése nem engedélyezett. 

  • A gyermek- és ifjúságvédelmi szabályokat szem előtt tartva (interneten megjelenő káros tartalmak) a felnőtt könyvtárban 16 éven aluli gyermekek nem internetezhetnek. Számukra a gyermekkönyvtár nyitva tartási ideje alatt internet-használati lehetőséget biztosítunk könyvtáros felügyelettel. Ezeken a foglalkozásokon az egyéni részvétel 100 Ft/30 perc/fő. Szervezett csoportos használat esetén pedagógus kíséretében (előzetes egyeztetés szükséges) a foglalkozás ingyenes. 

Programajánló:

Legújabb könyvajánlók: