A magyar kultúra napja - január 22.

A kézirat szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban Csekén ezen a napon fejezte be a – „a magyar nép zivataros századaiból” vett példákra épített költeményét – a Himnuszt. Erre az eseményre emlékezve 1989 óta január 22-én ünnepeljük A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT.
Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.
Az emléknapon országszerte számos kulturális és művészeti rendezvényt tartanak. E naphoz kapcsolódva adják át a magyar kultúrával, továbbá – 1993 óta – az oktatással, pedagógiai munkával kapcsolatos díjakat: az Apáczai Csere János-díjat, a Brunszvik Teréz-díjat, az Éltes Mátyás-díjat, a Karácsony Sándor-díjat, a- Kiss Árpád-díjat, a Németh László-díjat, a Szent-Györgyi Albert-díjat.

A magyar kultúra napja alkalmából a Szarvasi Városi Könyvtár online kvíz kitöltésére invitálja látogatóit.

Vajda Péter magyar költő, drámaíró, pedagógus, a szarvasi evangélikus gimnázium igazgatója 1808. január 20-án született. Kvízünknek Ő a főszereplője.

A játék időtartama: 2021. január 20. (szerda) – 24. (vasárnap)
A helyesen válaszolók között könyvutalványt sorsolunk ki.
A sorsolás időpontja: 2021. január 25. (hétfő).
A nyerteseket e-mailben vagy telefonon értesítjük.

Kvízünket az alábbi linkre kattintva érhetik el:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScBbvgApBp3haG-zgv0kAgi-pLoGTX6QYH4b-Kscl6C1-wJVw/viewform?usp=sf_link

A következő linken a játékoskedvűek egy online puzzle-t találnak, ahol a Himnusz kéziratának képét rakhatják ki: https://education.szarvas.monguz.hu/rest/public/product/390?inline=true

Közzétéve: