Angyalokról gyermekeknek

2018. október 4- én, az Országos Könyvtári Napok alkalmából a Törpi Könyvkuckó vendége, Nagy Böbe beszélgetett velünk „Angyalokról gyerekeknek- nagy angyalhatározó” című könyvéről a szarvasi Városi Könyvtárban.

Böbével és második gyermekével, az időközben már óvodás Hollival számos csütörtök délelőtti „Törpis” foglalkozáson találkozhattunk, így ismerősként üdvözölhettük őt. Az előzetesen meghirdetett könyvbemutatóra és beszélgetésre szép számmal megjelentünk, ahol az anyukák természetesen, gyermekeikkel érkeztek. A csecsemőkorú, a környezetét még csak éppen felfedező vagy már egymás mellett szívesen játszó kisgyermekek „háttérzaja” tökéletes hangulatot adott a Böbével való beszélgetésnek. Harencsárné Liska Mária gyermek könyvtáros munkatárs kérdezte a szerzőt erről az egyedülálló könyvről.

Megtudhattuk, hogy Böbét felnőtt korában érintette meg az ezotéria, számos technika tanulmányozását folytatja azóta is. Többek között megismerte a Reikit, az angyalkártyák használatát, tanult önhipnózist és gyermekrajz elemzést. Önmagáról elmondva: „Vallom, hogy gondolatainkkal életünk teremtői vagyunk. Új gondolatok, építő ötletek akkor jöhetnek, amikor a lélek szabadon szárnyalhat, az elme figyelhet és a test töltődhet. Második gyermekem születése után nekem ez megadatott, így született meg egy gyerekeknek szóló könyv, a Nagy Angyalhatározó.”
 
A könyv gyakorlati jellegű módon 14 arkangyalt mutat be, a hozzájuk kapcsolódó kristályokkal együtt. A látványos és alapos munkával kiválasztott színekkel festett képek az angyalok meghatározó színeivel segítenek vezetni a képzeletet. A beszélgetés során arra biztatta a könyv szerzője a megjelent édesanyákat: próbáljanak az egyszerű mindennapok során olyan segítő technikákat alkalmazni, olyan spirituális irányba fordulni, ami semmiképpen nem hivalkodó, de egy egészséges szinten kezelve ezeket a szokásokat, mindenképpen az életminőség javulását hozhatja nem csak önmagunk, de gyermekeink számára is. 
 
Példaként hozta a relaxálást- gyermekek esetében játékos formában- vagy például a természetközeli élmények fontosságát, valamint a bemutató témájaként: a különleges segítők- arkangyalok- felfedezését. Alapozva ezt a mindannyiunk által elismert tapasztalatra: gyermekeink még fogékonyak egy olyan világ energiáira, amit ha időben megtanulnak a maguk hasznára fordítani, az életük könnyebb, szeretettel teli és sikeresebb lehet.

Közzétéve: