Anyatejes táplálás világnapja

1992-től tartják világszerte az anyatejes táplálás világnapját, más néven a szoptatás világnapját. A Szarvasi Védőnői Szolgálat által megrendezett eseményen jártunk augusztus 1-én délelőtt. Törpi Könyvklubunk minden évben meghívást kap a Védőnői Szolgálattól, hogy ezen a jeles napon mutatkozzon be a kisgyermekes anyukáknak.

Ilyenkor szóba kerül, hogy mennyire fontos az elalvás előtti mondókázás és a mesemondás. A mesehallgatás hozzájárul a gyermek érzelmi, és értelmi fejlődéséhez, képzelőerejének növeléséhez. Segítséget nyújtunk abban is a szülőknek, hogy milyen idősnek mit meséljenek.

Büszkén meséltünk arról is, hogy a Törpi Könyvkuckó 13 évvel ezelőtt alakult, és közülük nagyon sokan jelenleg is könyvtári tagok.

Elmondtuk, hogyan telik el egy-egy csütörtök délelőtt a klubunkban. Közösen mondókázunk, a mondókákkal kapcsolatos kézműves tárgyakat készítünk. Néprajzi és családi ünnepeket megtartjuk.

Felhívtuk az anyukák figyelmét arra is, hogy minden harmadik csütörtökön Kerekítő foglalkozást tartunk a könyvtárban, ahol képzett foglalkozásvezető vezetésével népi mondókákkal, dalokkal, mozgásos játékokkal töltjük a délelőttöt.

Közzétéve: