Az Anyatej Világnapja

1992-től tartják világszerte AZ ANYATEJES TÁPLÁLÁS VILÁGNAPJÁt, más néven a szoptatás világnapját. A Szarvasi Védőnői Szolgálat által megrendezett eseményen jártunk augusztus 02-án délelőtt.

Törpi Könyvklubunk minden évben meghívást kap a Védőnői Szolgálattól, hogy ezen a jeles napon mutatkozzon be a kisgyermekes anyukáknak.

Ilyenkor szóba kerül, hogy mennyire fontos az elalvás előtti mondókázás és a mesemondás, a mesehallgatás hozzájárul a gyermek érzelmi, és értelmi fejlődéséhez. Segítséget nyújtunk abban is a szülőknek, hogy milyen idősnek mit meséljenek.

Büszkén meséltünk arról is, hogy a Törpi Könyvkuckó 10 évvel ezelőtt alakult, és az ide járó kisgyermekek közül nagyon sokan jelenleg is könyvtári tagok.

Meséltünk arról is, hogyan telik el egy-egy csütörtök délelőtt a klubunkban: közösen éneklünk, mondókázunk, a mondókákkal kapcsolatos kézműves tárgyakat készítünk, megemlékezünk a néprajzi és családi ünnepekről. 

Felhívtuk az anyukák figyelmét arra is, hogy pályázatunknak köszönhetően Kerekítő foglalkozásokat tartunk, ahol képzett foglalkozásvezető irányításával népi mondókákkal, dalokkal, mozgásos játékokkal töltjük a délelőttöt.

A rendezvényen bemutatkozott a Maminbaba tánccsoport és az aromaterápiával foglalkozó anyukák is. Színes program várta a kisgyermekes családokat. 

Közzétéve: