Az irodalom kalandora

A Nyitott Hét irodalmi csúcspontja Péterfy Gergely József Attila-díjas író, forgatókönyvíró volt, aki az október 6-i, Városi Könyvtárban tartott közönségtalálkozón egyéb oldalairól is bizonyságot tett a beszélgetést vezető Szilvássy Orsolya társaságában.

Az író képességeit és művészi tehetségét híres felmenői ágyazhatták meg, hiszen dédapja, Áprily Lajos, illetve nagyapja, Jékely Zoltán az irodalomban szerzett nevet magának, míg édesapja, Péterfy László a szobrászatban talált hivatására. Ennek is köszönhetően szerteágazó Péterfy Gergely munkássága is, aki a Kitömött barbár című kötetével Aegon-díjat is kapott, de forgatókönyvei is ismertek a Kalandorok című filmből, illetve a regényéből forgatott Bányató című tévéjátékból. Vállalta továbbá több száz Jóban Rosszban sorozat-epizódjainak is a megírását, amiből elmondásai alapján sokat tanult, mint szépirodalmi szerző. Tudását egyetemi oktatóként is kamatoztatta, amit elsőként a Miskolci Egyetem bölcsészkarán, majd a jelenleg is óraadó helyének számító Werk Akadémián, ahol kreatív írásra oktatja diákjait.

Péterfy Gergely igazán jó képet alakított ki magáról azokban, akik nem ismerhették eddig, közvetlen stílusa, humora megfoghatta a szép számban ellátogatott közönséget.

Közzétéve: