Könyvajánló

Akik elmentek péknek

Beke Csilla
Csipet K.
2017.

Interjúk, ​fotók, receptek egy különleges világból.

Miért dönt úgy egy balett-táncos, egy jogász vagy egy ökológus, hogy pék lesz?
Miért finomabb az a kenyér, amit kézműves pékségben veszünk vagy mi magunk sütünk?
A választ a kézműves kenyér hazai világának 12 meghatározó szereplőjétől kapjuk meg. A velük készült interjúkból kiderül, mit jelent karriert váltani, pékséget nyitni, azt sikeresen üzemeltetni, illetve kötényt kötni és a házi kenyérsütést népszerűsíteni. Megosztják velünk inspiráló személyes és szakmai útjukat, hitvallásukat és praktikus tanácsaikat, amelyeket a mindennapokban is kamatoztathatunk. Mesélnek a munkájuk minden szépségéről és nehézségéről, valamint arról a megunhatatlan, végtelen lehetőséget kínáló folyamatról, ahogy a kovász hatására a kenyér megszületik. A kulisszák mögé sok-sok fotó nyújt betekintést, a jól bevált receptjeiket (köztük gluténmenteseket is) pedig mostantól nemcsak a pékségükben kóstolhatjuk meg, hanem mi is elkészíthetjük otthon.

„Ami nélkülözhetetlen egy kézműves pékséghez, az a pék és a pék keze.”

(forrás: moly.hu)

Közzétéve: