Csillagász Kör és Holdfogyatkozás

Július 27-én 17 órakor tartotta a Városi Könyvtár és a Szarvasi Amatőrcsillagászok Baráti Köre soron következő Csillagász köri foglalkozását. Két okból is rendhagyó volt ez az alkalom. Dr. Dezső István, a Csillagász Kör új vezetője mutatkozott be, és élve a lehetőséggel, egy szélesebb kört is megmozdít

Egy nagyszerű előadást követően sokan kíváncsiak voltak Szarvas Fő terén a könyvtár és a foglalkozásvezető által szervezett távcsöves megfigyelésre. A nyáresti program jó hangulatban telt, családok, ismerősök találkoztak, beszélgettek, vagy szakmai eszmecserét folytathattak az érdeklődők a Csillagász kör tagjaival. Ugyan a várva várt Holdfogyatkozást nem csodálhattuk meg a sűrű felhőtakaró miatt, de Dr. Dezső Istvánnak és Bagi László asztrofotósnak köszönhetően nagyon sokat megtudhattunk a égi jelenségről.

A Hold biztosan elfogyott, de örömmel tapasztaltuk, hogy a csillagászat iránti érdeklődés egyre nő. Erre való tekintettel több szabadtéri foglalkozás is várható a jövőben, ahol a könyvtár legújabb, pályázaton nyert eszközeit is kipróbálhatják.

Közzétéve: