Fel a netre! – Évzáró foglalkozás az Internet Klubban

Ebben az évben változás történt a klubfoglalkozások időpontjában, a havi 1 időpont helyett 2 időpont közül is választhattak. Erre azért volt szükség, mert a létszámunk olyan nagy lett, amely már nem volt optimális a Könyvtárban helyett adó IFI-tér méreteihez, illetve a tudásátadást is nehezítette.

Az idei témák a következők voltak:

Adatok mentése, mappákba rendezése – YouTube csatorna. Online zenehallgatás és rádiózás – Adok-veszek. Online piactér – Fotószerkesztés. Fotómontázs készítés – Használt holmik eladása – Online jegyfoglalás – Facebook biztonsági beállítások. Adatvédelem – Hardverismeret vásárláshoz – Okostelefon, tablet beállítások, alkalmazások  1. és 2. rész – Fotószerkesztés okoseszközzel – Online ügyintézés – Xbox Kinect játék

Hardverismeretek témában Erdélyi Tibor részletes, precíz előadását hallgathatták meg a résztvevők, melyben sok segítséget kaphattak ahhoz, hogy  számítógép, laptop, tablet vásárlásánál milyen tulajdonságokat kell figyelembe venni.

A Könyvtáron kívül is voltak közös programjai a társaságnak. Idén sem maradhatott el a kerékpártúra, a cél a Sárarany Szalmaporta volt, de mivel az időjárás borússá vált, az utolsó pillanatban autóba ültünk és úgy jutottunk ki a Maczkó-család tanyájára 2018. május 17-én.
Ezenkívül a nyári Vízi Színház és Zenepavilon egy-egy előadásán voltunk.  

A tavalyi évben első alkalommal elindított Fel a netre! online kvízjáték 2018-ban is folytatódott.  A kvízkérdéseket 10 fordulón keresztül kapták a játékosok , amelyek kapcsolódtak az aktuális havi Internet Klub témájához.

A játék eredményhirdetésére december 3-én  ünnepélyes keretek között került sor.

A játék győztese az elért pontszámok alapján: I. helyezett: Barcsikné Vostjár Éva és Zvada Mátyásé, II. helyezett: Sebjan Lászlóné, III. helyezett: Bede István. Ezúton is gratulálunk a győzteseknek.

Az online kvízjáték résztvevői egy érintőképernyős tollat kaptak, és részt vesznek a jövő évben egy közös kiránduláson.

Közzétéve:

2018-ban is folytatódtak az Internet klub rendszeres havi összejövetelei. Januártól-decemberig minden hónap elején találkoztunk a klubfoglalkozáson a régi és új tagokkal.