Könyvajánló

Halász-Szabó Klaudia és Sillinger Nikolett: Nagy szeretetkönyvem - mesék a szeretet kifejezéséhez és megértéséhez

Halász-Szabó Klaudia és Sillinger Nikolett

Roland

2023

Ha ​gyermekünk megkérdezi tőlünk „Mi az a szeretet?”, akkor tudunk rá jól felelni? Mert könnyű azt válaszolni, hogy a szeretet egy érzés, de vajon tényleg csak ennyiről van szó? És mit válaszolunk akkor, ha gyermekünk tovább faggatózik, és olyanokat kérdez, hogy „Honnan jön a szeretet? És hova megy, ha már nem szeretünk?”.

A gyerekeknek szükségük van arra, hogy kimutassuk feléjük a szeretetünket, de nem elég ezt csak szavakkal megtennünk. Kimondani és kimutatni a szeretetet egyaránt fontos. Amellett, hogy egy érzésről beszélünk, a szeretet egy képesség is. Ebből adódóan tanulni lehet, fejleszteni, tökéletesíteni és átadni. Egy gyermeknek ugyanis nem csak tudnia kell, hogy szeretik, de meg is kell tanulnia szeretni, ugyanúgy, ahogy megtanul járni, beszélni, írni és olvasni. Az érzelmi fejlettségi szint gyermekkorban még könnyebben fejleszthető.

Kötetünkben található rövid mesék segítenek a gyerekeknek megérteni a szeretet sokszínűségét, és segítik őket abban is, hogy bátran tudjanak beszélni az érzelmeikről, és ki is tudják fejezni azt önmaguk, családjuk, barátaik, embertársaik, az állatok, a növények, tehát szűkebb és tágabb környezetük felé egyaránt.

Tanítsuk meg gyermekeinket jól szeretni, és tanítsuk meg őket arra is, hogy nem az érzéseinkért vagyunk felelősek, hanem azért, hogy mit kezdünk velük.

 

(forrás: moly.hu)

Közzétéve: