Internet Klub 2017-ben

Ebben az évben 11 alkalommal jöttek össze a klubtagok ismeretszerzés gyanánt minden hónap első hétfőjén. Az idei témák a következők voltak:

– Online szakácskönyv készítése – Képfeltöltés mobiltelefonról – Képeink megosztása – Filmek, sorozatok az interneten – Térképek, útvonaltervezés. Múzeumtúra – Felhőszolgáltatások – Felhőtárhely – Google Drive – DIY – Csináld magad! Lakberendezési ötletek az interneten – Biztonságban az Interneten! – mire kell ügyelnünk a böngészés során – Online adatbázisok használata – Facebook – Csatlakozás eseményhez, Követés, Újdonságok, Beállítások – Fel a netre! online kvízjáték eredményhirdetése

Ebben az évben vendégelőadóként Erdélyi Tibor vett részt, aki a Biztonságos internethasználatról mondott hasznos tanácsokat és mutatta be a fenyegető vírusokat képernyőképek segítségével, a könnyebb azonosítás miatt.

Az Internet Klubon kívül is voltak közös programjai a társaságnak. 2017. március 27-én az Internet Fiesta országos rendezvénysorozat keretén belül Városnéző túrát szerveztünk, és Szarvas város helytörténeti látnivalóit ismertük meg kerékpárral és a könyvtári mobilalkalmazás segítségével. A kerékpártúra vége a szarvasi Arborétumhoz vezetett, ahol néhány fő részvételével megpróbáltunk kiszabadulni a Titkok Kertje elnevezésű szabadulószobából. Hősies erőfeszítésünk ellenére sem sikerült időben megoldanunk az ötletes feladványokat, úgyhogy csak a szervezők jóindulatából tudtunk kilépni ismét a Pepi kert árnyas fái közé.

A nyári Vízi Színház egyik előadására is ellátogatunk, augusztus 7.-én és meghallgattuk „Szerelmes versek” c. előadást a Terasz Party Duó előadásában. Illetve augusztus 16-án a Zenepavilon műsorán ismét őket élvezhettük egy kellemes esti programként.

2017. jubileumi év is volt az Internet Klub történetében, 5 éves működését ünnepeltük. Ezért ebben az évben első alkalommal egy 10 fordulós online kvízjátékot hirdettünk meg a klub régi, és jelenlegi tagjainak. A kvízjáték során a tagok a könyvtár honlapján vagy e-mailen keresztül tudták megnyitni és megoldani az aktuális forduló kérdéseit. A játék eredményhirdetésére december 4-én került sor ünnepélyes keretek között. A játék győztese az elért pontszámok alapján: I. helyezett: BarcsiknéVostjár Éva és Zvada Mátyásné, II. helyezett: Sebjan Lászlóné, III. helyezett: Vinczéné Kecskeméti Ildikó. Ezúton is gratulálunk a győzteseknek.

Közzétéve: