Internet Klub októberben is

“Kultúra az Interneten” ( film, zene, képzőművészet)”  volt a témája az októberi klubfoglalkozásoknak. Az online  elérhető tartalmakról már a korábbi években is volt szó, a Youtube által nyújtott filmek, zenék,  a TV-csatornákon elérhető, visszanézhető műsorok, sorozatok, az online rádiókat megismerhették.

Először a szabadon hozzáférhető és előfizetést igénylő filmes oldalakból kaptak bemutatót a résztvevők. Az ingyenes filmezéshez a Videa , Jobb Mint A TV  és a Sorozatbarát oldalakat ajánlottam.

Fizetős csatornák közül a MyTv Telenor, HBO Go és a Netflix szolgáltatásokról volt szó, melyek pár ezer forintos havidíj befizetése esetén széles körű kínálatot adnak több filmkategóriában, és mindegyiknél van lehetőség ingyenes próbaidőszakra.

Zenehallgatáshoz a Spotify népszerű alkalmazással ismerkedtünk, amelyet számítógépen, böngészőn keresztül és okoseszközön is elérhetünk. A kiváló hangminőségű, többmillió zeneszámból mindenki megtalálhatja a saját zenei stílusát, összeállíthat magának lejátszási listákat, és koncertfelvételeket, teljes albumokat hallgathat meg.

Képzőművészet terén továbbra is a Google Arts & Culture oldala vezet.  A nagy képfelbontás, online kiállítások, gyűjtemények megtekintése, művészettörténeti tudnivalók mind hozzáférhetővé teszik a művészetet és a történelmet bárki számára. Felfedezés (Explorer) segítségével válogatást találunk a gyűjteményből. (írta: Szloszjár Edit)

Közzétéve: