Kazinczy- „Szép Magyar Beszéd” verseny a Városi Könyvtárban

 

A Kazinczy-díj Alapítvány – Péchy Blanka emlékére kuratórium által a 2020-2021. tanévre meghirdetett Kazinczy- „Szép Magyar Beszéd” verseny területi fordulója rendhagyó módon került megrendezésre a járványügyi előírások miatt. A szarvasi Városi Könyvtár által meghirdetett versenyen idén online, az iskola által elkészített videók beküldésével mérhették össze tudásukat a 11-14 éves tanulók Szarvas, Kondoros és Békésszentandrás általános iskoláinak képviseletében.

A nívós tanulmányi verseny az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja. A megmérettetés a kiírásnak megfelelően zajlott: a beküldött videókon egy kötelező és egy szabadon választott szöveget olvastak fel a versenyzők, melyet szakmai zsűri – Brachna Irén, Németh Judit, Baginé Tóth Erika, Salka Zsuzsanna, Bartolákné Szabó Éva, Harencsárné Liska Mária – értékelt a meghatározott szempontok alapján. 

A eredményeket így összegezhetjük:

5-6 évfolyam:

I. helyezett:

Szabó Tamara, 6. évfolyam – felkészítője: Abonyi Éva (Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola)

II. helyezett: 

Miskó Leonóra 6. évfolyam – felkészítője: Magyar Edit (Kondorosi Petőfi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola)

III. helyezett:

Szatmári Tímea 6. évfolyam – felkészítője: Fazekas Stefánia (Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium)

7-8. évfolyam:

 

I. helyezett, továbbjutó a regionális fordulóba:

 

Győri Beatrix Dorina, 8. évfolyam – felkészítő tanár: Hovorkáné Hegedűs Hajnalka (Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola)

II. helyezett:

Trabach Richárd 8. évfolyam – felkészítő tanár: Magyar Edit (Kondorosi Petőfi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola)

III. helyezett:

Tóth-Rigler Emma 6. évfolyam – felkészítője: Gazsóné Gugolya Beáta (Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola)

A regionális fordulóban Győri Beatrix Dorina, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola 8. évfolyamos tanulója képviselheti városunkat és környékét, amelyhez sikeres szereplést kívánunk.

A helyezettek könyvjutalmat és oklevelet, a résztvevők ajándékokat és emléklapot kaptak szereplésükért a Szarvasi Bibliothéka Alapítvány támogatásával. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak. 

Közzétéve: