Kazinczy- Szép Magyar Beszéd verseny a Városi Könyvtárban

2020. január 22-én a Kazinczy-díj Alapítvány – Péchy Blanka emlékére kuratórium által a 2019-2020. tanévre meghirdetett Kazinczy „Szép Magyar Beszéd” verseny területi fordulóján  a szarvasi Városi Könyvtárban mérhették össze tudásukat a 11-14 éves tanulók Szarvas, Csabacsűd, Kondoros általános iskoláinak képviseletében.

A nívós tanulmányi verseny az ifjúság anyanyelvi nevelését, a beszédkultúra javítását szolgálja, így nem véletlen az esemény időzítése. A magyar kultúra napja alkalmából Dr. Dósa Zsuzsa köszöntője, majd Brachna Irén és Molnár János rövid zenés műsora hívta fel a figyelmet a kultúra nélkülözhetetlen voltára.

A megmérettetés a kiírásnak megfelelően zajlott: egy kötelező és egy szabadon választott szöveget olvastak fel a versenyzők, melyet szakmai zsűri – Dr. Dósa Zsuzsa, Brachna Irén, Harencsárné Liska Mária, Németh Judit, Salka Zsuzsanna és Hajas Gabriella – értékelt a meghatározott szempontok alapján. 

A eredményeket így összegezhetjük:

I. helyezett:

Nyárádi Hanna 5. évfolyam, felkészítő tanára: Gazsóné Gugolya Beáta (Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola)

II. helyezett: 

Mohácsi Gábor 6. évfolyam – felkészítője: Béres Róza (Kondorosi Petőfi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola)

III. helyezett:

Tóth-Rigler Emma 6. évfolyam, felkészítője: Gazsóné Gugolya Beáta (Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola)

Különdíj: 

Lestyán Luca 5. évfolyam, felkészítője: Magyar Edit (Kondorosi Petőfi István Általános és Alapfokú Művészeti Iskola)

I. helyezett, továbbjutó a regionális fordulóba:

Kiss Ákos 7. évfolyam, felkészítő tanára: Hovorkáné Hegedűs Hajnalka (Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola)

II. helyezett: Uhljár Adrienn 8. évfolyam, felkészítője: Stafira-Lovas Ilona (Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola)

III. helyezett:

Antal Dóra 7. évfolyam, felkészítője: Tomasovszkiné Dányi Csilla (Szlovák Általános Iskola)

Különdíjas: 

Németh Viktória 8. évfolyam, felkészítője: Gazsóné Gugolya Beáta (Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola)

A regionális fordulóban Kiss Ákos, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda, Művészeti Alapiskola 7. évfolyamos tanulója képviselheti városunkat és környékét, amelyhez sikeres szereplést kívánunk.

A helyezettek könyvjutalmat és oklevelet, a résztvevők ajándékokat és emléklapot kaptak szereplésükért a Szarvasi Bibliothéka Alapítvány támogatásával. Gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak. 

Közzétéve: