Könyves piknik a szabadban

Végre megérkezett a jó idő, ezért úgy döntöttünk, hogy a Könyvtár is kiköltözik a négy fal közül a természetbe, kicsit közelebb kerülve így az olvasókhoz.

Június 10-11-én szabadtéri programokkal vártuk látogatóinkat, így azok is igénybe vehették szolgáltatásainkat, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Legnagyobb sikere természetesen a Törpi klubnak volt, a gyerekek és az anyukák is nagyon várták már a találkozást, a hosszú, kényszerű szünet után.

10-én, déltől figyelemmel kísérhettük a könyvtár naptávcsövén, illetve védőszemüvegeken  keresztül a részleges napfogyatkozást. Sokan kíváncsiak voltak erre a természeti jelenségre.

Nem titkolt szándékunk volt, hogy népszerűsítsük az intézményünk mellett működő Bibliothéka Alapítványt a “Fogadj örökbe egy könyvet!” akciónkkal. A két nap alatt 11 örökbefogadás történt, 15 ezer Ft összegben. Támogatóinknak egy csésze kávéval viszonoztuk adományukat. Ezúton is köszönjük szépen! Alapítványunk továbbra is várja az új “örökbefogadókat”!

A könyvtár előtt felállított sátorban könyvbörzét rendeztünk, ahol kedvezményes, 100-200-300 Ft-os áron vásárolhattak könyveket az olvasni szeretők, akik 173 könyvvel lettek gazdagabbak.

Szintén a sátor alatt, Galát Annával kézműveskedni is lehetett, textilből készültek szebbnél szebb eprek és könyvjelzők.

A piknik ideje alatt ingyenesen lehetett beiratkozni a könyvtárba, ezt a lehetőséget 22-en használták ki.

Közzétéve: