Könyvkiszállítás a kijárási korlátozás idejére

A kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet miatt igazgatói utasításra 2020. március 30-tól újabb rendelkezésig a Városi Könyvtár szakalkalmazottai otthonról végzik munkájukat. A könyvtári állományleltárt az ezt megelőző 2 hét alatt részlegesen elvégeztük (felnőtt szabadpolcos gyűjtemény és olvasótermi könyvek), biztosítva így az újranyitáskor az azonnali rendelkezésre állást.

Egyre több olvasónk jelzi igényét a könyvkölcsönzésre a kijárási korlátozás ideje alatt, hiszen az otthonaikban rekedtek számára az olvasás egy kulturális, szellemi tevékenység lehetőségét jelenti. Tájékozódva több hasonló városi könyvtár gyakorlatát illetően és szigorúan figyelembe véve az országos Könyvtári Intézet által megkért Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztály véleményét az alábbi tervezés szerint heti egy alkalommal a könyvtár munkatársai könyvkiszállítást vállalnak a már beiratkozott olvasók részére. Ezek a kikerülő könyvek a veszélyhelyzet elmúltával kerülhetnek csak vissza könyvtárunkba így biztosítva az olvasók egészségvédelmét.

A rendkívüli szolgáltatás 2020.04.06-tól lép életbe.

Hogyan lehet jelezni a házhoz szállítás igényét?

Munkatársaink e-mailben szarvasikonyvtar@gmai.com, Messenger üzenetben és telefonon is elérhetőek. Telefonos megkeresések fogadása: Sárközi Józsefné 06/70-410-2671, hétköznap 8-16 óráig.

A könyvtárhasználati szabályzatnak megfelelően 5 db könyvet lehet igényelni 

  • név,
  • olvasójegy szám, 
  • lakcím, 
  • telefonszám 
  •  igényelt könyvek címének, szerzőjének megadásával. 

Mely napon vagy napokon szállítjuk ki? 

Az igényelt könyveket szerdai napokon 14-16 óráig szállítjuk ki. A kéréseket kérjük kedd éjfélig leadni az előző pontban felsorolt módokon.

Ki viszi házhoz? Milyen óvintézkedéseket kell betartani?

A könyvkiszállítást és összekészítést csak egészséges könyvtári dolgozó végezheti az egészségügyi előírások betartásával: maszk, védőkesztyű, illetve virucid hatású kézfertőtlenítőszer használata, a személyek közötti előírt távolság betartása. A könyvcsomagot új papírtáskákban szállítjuk ki.

Kiknek visszük házhoz? 

A könyvek kiszállítása kizárólag egészséges emberek részére történik. Otthonukban gyógyuló, valamint hatósági házikaranténban lévő személyek részére könyvek kiszállítása nem végezhető. 

Csak már beiratkozott olvasók részére tudunk könyvet kölcsönözni, akiknek időközben lejár az érvényes tagsága, azoknak a rendkívüli helyzetre való tekintettel automatikusan meghosszabbítjuk azt térítésmentesen.

Milyen könyvet igényelhet? Hogyan lehet tájékozódni a könyvtári állományról? 

Az online katalóguson (Qulto) https://opac3.szarvas.monguz.hu/ keresztül, ehhez készítettünk egy katalógus használatot bemutató videót. Természetesen könyvtárosaink távolról is készséggel segítenek mindenben.

Mi legyen a kint lévő könyvekkel? 

A kölcsönzött könyveket nem hozzuk vissza, a vészhelyzet elmúlta után kérjük csak vissza olvasóinktól.

Szarvas, 2020. április 2.

Közzétéve: