Minőségirányítás

minositett konyvtar

A szarvasi Városi Könyvtár egy stabil szakmai alapokkal rendelkező, folyamatosan fejlődő szervezet. Munkánkat meghatározzák a törvényi keretek, a fenntartói elvárások, partnereink igényei, könyvtárosaink hivatástudata. Működésében igyekszik követni a pályázatok által diktált új trendeket, fejlődésre, megújulásra törekvés jellemzi. A minőségirányítás megjelenése elsősorban a tudatosabb, hosszabb távú tervezés kialakulásában, a csapatmunka megerősítésében, a jobb munkaszervezés és kommunikáció kialakításában hozott újat; munkánk folyamatos  felülvizsgálatára, megújítására hívja fel figyelmünket. A könyvtár Minőségirányítási Tanácsa – melynek minden könyvtáros munkatárs tagja – folyamatos minőségirányítási munkát végez, közös gondolkodás eredményeként fogalmazta meg a könyvtár küldetését, jövőképét, alapvető értékeit. Mindez részét képezi a könyvtár fenntartó által is elfogadott 2016-2020. évi Stratégiai tervének, melyet évente közösen felülvizsgálunk.

A 120/2014. (IV. 8.) Korm. rendelet a nyilvános könyvtárak jegyzékének vezetéséről rendelet értelmében 2016. óta könyvtárunk rendszeresen önértékelést végez. 

A Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom, Városi Könyvtár a 2016. évben meghirdetett Minősített Könyvtári Cím megszerzéséhez szükséges szakmai felkészülésének támogatására című pályázatban vállalt célokat megvalósította. 

Az EMMI által kiírt Minősített Könyvtár Cím pályázatra a Városi Könyvtár 2018. június 15-én benyújtotta könyvtár szakmai beszámolóját és önértékelését. A Könyvtári Intézet munkatársai helyszíni látogatáson jártak intézményünkben. Az így elkészült értékelés szerint a Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom, Városi Könyvtár 2018-ban 5 évre  a Minősített Könyvtár cím birtokosává válhatott.

Programajánló:

Legújabb könyvajánlók: