Könyvajánló

Paul Conti: Trauma: A láthatatlan járvány

Paul Conti
Édesvíz K.
2022

Út ​a megértés, a felépülés és a társadalmi trauma megelőzése felé
Képzelj el egy betegséget, aminek ránézésre csak néhány alig észlelhető tünete van, de az egész testedet az uralma alá hajtja, és még csak észre sem veszed. Könnyen terjed szülőről gyerekre, és akár életünk végéig is kísérhet, ha nem teszünk ellene. Dr. Paul Conti szerint a társadalomnak pontosan így kellene tekintenie a traumára: egy potenciálisan halálos kimenetelű járványként, amely fölött már nincs uralmunk.

Trauma: A láthatatlan járvány című könyvében Dr. Conti a legújabb kutatásokra, a legjobb klinikai eljárásokra és a való életből vett történetekre támaszkodva vázolja fel a trauma részletes és aggasztó kórképét. Lépésről lépésre segíti az olvasót abban, hogy milyen konkrét változásokat kell az életünkben eszközölnünk egyénként és a társadalom tagjaként a trauma hatásának enyhítése és további traumatizálódás ellen. A könyv lerántja a leplet a hazugságról: az élethosszig tartó, gyógyíthatatlan betegség igenis kezelhető és meg is előzhető.
Amit a Traumából elsajátíthatunk:
– átfogó képet kapunk a traumáról és a szégyenérzetről,.a készséget, hogy felismerjük a traumát magunkban, másokban és a bennünket körülvevő társadalomban,
– tudást arról, hogy az egyéni és a kollektív trauma miként dolgozik társadalmi szinteken,
– motivációt, hogy megállíthassuk a traumát,
– praktikus eszközöket, melyekkel önmagunkon és másokon egyaránt segíteni tudunk.
Végtelenül fontos, életigenlő könyv ez, amely erővel vértez fel a traumák ellen, segít, hogy elfogadjuk és szembenézzünk életünk történéseivel, és arra biztat, tanuljunk meg magabiztosan boldogulni, ne csak kényszeredetten túlélni az élet nehézségei közepette.
„Paul embertársamként, bizalmasomként viszonyult hozzám. Megmutatta, hogy élni érdemes. De, ami ennél is fontosabb, arra biztatott, hogy újra megtaláljam és visszaszerezzem önmagam.” – Lady Gaga
A szerzőről: Dr. Paul Conti a Stanford Egyetem orvosi karán tanult. Pszichiátriai képzését a Stanfordon és a Harvardon szerezte, utóbbin főrezidensnek nevezték ki. A Harvard orvosi karán dolgozott egészen addig, míg az Oregon állambeli Portlandbe költözött, ahol megalapította saját klinikáját. További információért keresd fel a pacificpremiergroup.com weboldalt!

(forrás: moly.hu)

Közzétéve: