Szarvasi Kincsei – Városfoglaló kerékpártúra az aradi vértanúkra emlékezve

2021. október 6-án Városfoglaló játékra hívjuk Önöket! Gyülekező a Városi Könyvtárban, indulás 14 órakorRossz idő esetén a túrát virtuálisan járjuk végig a Könyvtár olvasótermében.

A Városi Könyvtár szarvaskincsei.hu oldalon található Városfoglaló játékában a városismereti túrák a város nevezetességeit mutatják be. Október 6-án, az Aradi Vértanúk tiszteletére, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez, épületeihez, emlékhelyeihez köthető szarvasi helyszínek megismerésére hívjuk az érdeklődőket, egy Városfoglaló játékkal.

A séta bejárása csapatonként egy mobilinternet eléréssel rendelkező okostelefonnal vagy tablettel követhető. A 21 helyszínből álló túra pontjainál egy rövid leírást olvashatnak el a résztvevők, majd egy kvíz kérdésre kell válaszolniuk. A játékos kérdések a helyszínhez vagy a szabadságharchoz kötődnek.

Egy kis segítség annak, aki egyénileg szeretné végigjátszani a túrát.

– Írják be a mobiltelefon, tablet böngészőjébe a szarvaskincsei kifejezést!
– Kattintsanak a szarvaskincsei.hu linkre!
– Kattintsanak a Játék feliratra, majd az Egyéni játéknál a Start gombra.
– Keressék „Az 1848-49-es szabadságharc szarvasi emlékhelyei” útvonalat, és indulhatnak a Start gombra kattintva!

Ha csapattal érkeznek, egymás elleni játékra is van lehetőség az alkalmazáson belül:

Ha az “Egymás elleni játék”-ot választják, ez a játékmód csak bejelentkezett felhasználók számára érhető el, ha nem vagyunk bejelentkezve, akkor a játék átirányít a bejelentkező ablakhoz. Az első bejelentkezéshez egy rövid regisztráció szükséges. (Név, e-mail cím, jelszó)

Amennyiben bejelentkeztünk, akkor a játékválasztó oldalra kerülünk, ahol kiválaszthatjuk a játszani kívánt túrát, ez esetben „Az 1848-49-es szabadságharc szarvasi emlékhelyei”-t. Kapunk egy betűkből és számokból álló kódot, amit a másolás gombbal vágólapra tehetünk, amit tovább küldünk játszótársainknak, vagy a QR kódot beolvasva csatlakozhatnak a többiek a játékhoz, vagy csak egyszerűen begépelik a másik csapat játékosai a kódot, a “Csatlakozás játékhoz” játékmódban.

Az útvonal – a távolságok miatt – kerékpárral is bejárható.

A séta első állomása az Vajda Péter Evangélikus Gimnázium mellett található Petőfi Sándor szobor.
– A térképen a kérdőjellel jelölt pontot kell felkeresni, rákattintani az ikonra, amely mutatja a pontos címet, a leírást és kvízkérdést. A kérdés megválaszolása után látjuk a következő helyszínt, illetve az utasításokat.
– Kövessék végig a 21 helyszínt, válaszoljanak a kérdésekre és közben sok mindent 

megtudhatnak e fontos történelmi eseményről!
– A játék megszakítható és később folytatható!

Bővebb információért hívják a 66/312-745-es telefonszámot vagy írjanak a szarvasikonyvtar@gmail.com címre!

Közzétéve: