Szüntelen versfolyam

A Városi Könyvtár adott otthont a hatodik alkalommal megrendezésre került költészet napi Versmaratonnak, melyet idén Arany János nemrégiben ünnepelt 200. születésnapja aranyozott be.

Baginé Tóth Erika intézményvezető házigazdaként vezette fel a több órányi előadást, melynek hivatalos megnyitóját Babák Mihály polgármester tartotta. Mondandójában kitért arra, hogy a költészet hagyományait ápolni fontos kulturális küldetés, a verselés művészete pedig szép és egyben nehéz műfaji tevékenység.

A köszöntő után Szemerédi Bernadett, a Jókai Színház művésze adott elő saját összeállításában egy stílusban gazdag, verses, hegedű-zenével tarkított műsort. Az előadást már a helyszínen tekintette meg az első szavaló csoport, a Fő téri Általános Iskola diákjai, majd folyamatosan érkeztek a többi szarvasi suli alsós és felsős tagozatainak tanulói is, saját nézőközönséget is hozva.

Megjelentek különböző intézmények, civil szervezetek vállalkozó kedvű poétái is (pl. Tessedik Sámuel Múzeum, Szarvasi Gazdák, Szarvas Város Barátainak Köre), ahogy természetesen egyedüli jelentkezők – köztük helyi költők saját szerzeményekkel – is akadtak bőven.

A tervezett Arany János munkásságáról, életéről szóló előadás két részre vált, délelőtt Szenes János tartott egy rendhagyó órát az éppen várakozó diákoknak, délután pedig Dr. Dósa Zsuzsa színművésznő ballada-köre nyújtott minőségi irodalmi kikapcsolódást a megjelenteknek.

A nap végén a TRIJÓ Együttes koncertje következett, amely versekkel, musical betétdalokkal, hangulatos dallamokkal örvendeztette meg a közönséget, méltóképpen zárva az április 11-i szüntelen versfolyamot.

Közzétéve: