Úton Dr. Hudák Jánossal: Szentföldi barangolás

Úton c. rendezvénysorozatunk 19. állomásán dr. Hudák János, az orosházi kórház belgyógyászati osztályának vezetője volt a vendégünk. Az igen nagy létszámú közönség a sokunk által ismert, tisztelt főorvost most egy teljesen más oldaláról ismerhette meg.

A napi gyógyító munka mellett ami kikapcsolja, az a film és a zene. Már szarvasi középiskolás éveiben gitározott az Anonymus zenekarban. Bizonyára sokan tapsoltunk már neki a Vízi Színpadon, tavaly és idén is a Paviloni zenekarok tagjaiból felálló Stop Band Emlékzenekar Doki becenévre hallgató ritmusgitárosaként. Utazni is nagyon szeret, utazásain állandóan fotózik, videózik. Zenei aláfestéssel készít úti filmeket. Ezekből az utazásokból mi most a Szentföldet ismerhettük meg az ő szemén keresztül.

Rövid történelmi ismertető és pár jó tanács (pl. a napi politika ismerete) meghallgatása után elindultunk a virtuális körúton, bejárva azokat a helyeket, melyeket felkerestek.

Jeruzsálemben csodás fotókat láttunk– gyönyörű Óvárosáról, az utcákon üzletet kötő, gyerekeket nevelő emberekről, Jeruzsálem hét kapujáról, a Sion-hegyen lévő Mária halála apátsági templomról, mely a legenda szerint helyszíne Mária mennybemenetelének. Megnéztük Dávid király sírját, valamint azt a termet ahol Jézus költötte el az utolsó vacsorát tanítványaival A Siratófal mélyedéseibe természetesen főorvos úr is elhelyezte saját kívánságát.

Az Olajfák hegyéről csodálatos kilátás tárult elénk is.A Generázeti-tó környékét is megismerhettük. Belőle ömlik a kereszténység szent folyója, a Jordán, ahol Jézus keresztelése történt.Jericho  „falait” is megtekinthettük, az ősi város falait nagy terméskőhalmok jelzik.Láthattuk Qumrant, ezen a tájon találták meg a híres Holt-tengeri tekercseket.A Masada Nemzeti Parkon áthaladva jutottunk el a Holt-tengerig.

Kellemes estét töltöttünk el, reméljük a jövőben más útjait is megismerhetjük majd. (Írta: Sárközi Józsefné)

Közzétéve: