Vadromantika Tanzánia szavannáin

Dr. Karikó Sándor egy hónap után ismét elkalauzolta a szép számmal megjelent közönséget egy számukra ismeretlen tájra, Tanzánia természettel körbefont területeire. A Városi Könyvtár Úton sorozatának már visszatérő vendége március 23-án tárta nyilvánosság elé felejthetetlen utazása képeit.

A környékes országok törzsi háborúi ellenére a maszáj és irak népcsoportok között béke uralkodik, hála Julius Nyerere államfői intézkedéseinek köszönhetően. Jelenlegi formáját a terület nagy részén elterülő Tanganyika, illetve keleti szigetvilágát képező Zanzibárral való egyesülése után nyerte el.

Találkozás a törzsekkel, megismerni a szokásaikat mind érdekes élmény egy európai ember számára, még a számos más kultúrával is már közelebbi kapcsolatba került egyetemi professzornak is. Számára három tényező miatt maradt igazán emlékezetes az ott eltöltött idő: az egyik ok a már említett népcsoportok és szokásaik, a másik a Serengeti nemzeti park, ahol testközelből láthatta a szavanna vadállatait, majd meglepő módon a szállások kialakítása, a sátrak egyszerre puritán és modern stílusok keveréke, melyet ő „vadromantikusnak” nevezett.

Az előadás lebilincselte és egyben tágra nyitotta mindenki fantáziáját, kézzel foghatóvá téve a messzi afrikai tájak varázsát.

Közzétéve: