Versmaraton – online - posztolj verset!

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta ünnepeljük április 11-én, József Attila születésnapján. Könyvtárunkban már hagyománnyá vált, hogy egy egész napos Versfolyamot szervezünk a Cervinus Teátrummal közösen, ahol ki-ki elszavalhatta, felolvashatta kedvenc költeményét. A város oktatási intézményei, civil szervezetei, munkahelyi közösségek együtt ünnepelték a magyar költészetet.

Sajnos idén a járványügyi helyzet miatt nem volt lehetőségünk ilyen formában megrendezni a

Versmaratont, ezért a programot a Fcebook közösségi oldalon hirdettük meg online eseményként, amelyhez otthonról bárki csatlakozhatott április 9-19-ig. Gyerekek, felnőttek, civil szervezetek tölthették fel az eseményhez saját videójukat, ahol kedvenc versüket adták elő. Aki nem volt ennyire bátor, művészek által előadott videóval, vagy írott formában is posztolhatta a számára kedves verseket.

Összesen 55 poszt érkezett az eseményünkhöz. A bejegyzések között 18 volt a saját videó, ahol maga a feltöltő vagy családtagja mondott verset. 32 esteben művészek által előadott videót nézhettünk meg, vagy magát a verset olvashattuk el.

Több olyan résztvevőnk is volt, aki nem csak egy számára kedves verset osztott meg velünk, hanem több alkalommal is posztolt. (Bajusz Istvánné – 5, Szemerédi Bernadett – 3, Nemes Krisztina – 3, Brlás Attila – 3). Volt, aki saját verseit tette közzé (Uhljar Anna).

Biztattuk Olvasóinkat, hogy a versekhez készítsenek illusztrációkat is, sajnos mindössze ketten vállalkoztak kreativitásuk megmutatására.

Első online FB eseményünkkel a versek felé szerettük volna irányítani közösségünk figyelmét, köszönjük szépen, hogy ilyen szép számmal kapcsolódtak programunkhoz és figyelemmel kísérték azt! 

Közzétéve: