Volt egyszer egy Úttörőház - Virtuális fotókiállítás

A szarvasi Városi Könyvtár 20 éve működik a volt “Úttörőházban”. Néhány hete felhívást intéztünk a város lakóihoz,  hogy aki valamilyen tárgyi emlékkel (oklevél, plakát, belépőjegy, fénykép stb.) rendelkezik az „Úttörőházas”, vagy korábbi időkből, küldje el nekünk, vagy hozza be személyesen a könyvtárba. Szép számmal érkeztek különböző relikviák, melyeket digitalizálás után most egy Virtuális kiállításon teszünk közzé.

A kiállítás még bővíthető, továbbra is várjuk az épülettel kapcsolatos dokumentumokat a szarvasikonyvtar@gmail.com e-mail címre, vagy személyesen a könyvtárban (Szarvas, Vajda P. u. 26.)

Köszönjük szépen a beküldött, behozott emlékeket Becsei Józsefnének, Bohrát Lajosnénak, Csáki Emíliának, Sutyinszki Szilviának és Szitó Jánosnénak!

A Vajda Péter utcán álló Elefánty villát 1974-ben bontották le, mely eredetileg az Elefánty család villája volt. Már a háború előtt is legendák szóltak mesés kertjéről, örökzöldjeiről. Az 1949-es államosítás után az ifjú természetkutatók vették birtokukba, a szarvasi Úttörő Micsurini Biológiai Állomás kapott benne helyet. Innentől a népnyelv csak így hívta: Micsurin.

1976-ban épült fel az új Úttörőház Szarvason, és a rendszerváltásig, 1990-ig működött ebben a funkciójában. Itt voltak a szakkörök, vetélkedők, tanulmányi versenyek, farsangi ünnepségek, tánciskola, no és klassz bulik, teadélutánok, lakodalmak.

Közzétéve: