Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka

Wéber Anikó: Cseresznyeliget titka​

Wéber Anikó
Pagony
2019

A történet korunkban játszódik és egy fiatal lány nyári vakációját mutatja be. Őt Kitty-nek hívják, aki nagyszerű képzelőerővel rendelkezik és hihetetlenül színes fantáziavilágokat tud felépíteni maga körül. Ez előnyére válik amikor a nagynénjéhez megy nyáron, egy cseresznyeligetbe. Ami azért fontos mert tudja, hogy az osztálytársai “sokkal érdekesebb” helyre mennek vakációzni, mint például a tengerpartra. De köszönhetően a képzelőerejének neki ez sem volt unalmas és hamar rokonlelkere talált a szomszéd lányok személyében. Velük hamarosan egy nagy és érdekes kalandba csöppennek, ami mindannyiuk számára egy csodálatos emlék marad.

Nekem személy szerint a történetben Kitty fantáziavilága tetszik a legjobban. Ezenkívül szerintem elég ötletes, hogy amikor a szereplők egymással chatelnek, azt másképp olvashatjuk, mint az történet többi részét, így szerintem az olvasó sokkal jobban bele tudja élni magát. E mellet engem ez a történet emlékeztet egy kellemes gyerekkori emlékre, ami miatt többször is elolvastam és fogom is a jövőben, mert mindig ugyanolyan kellemes érzéssel tölt el az olvasás minden pillanata. Sokszor úgy érzem mintha most olvastam volna először és először éltem volna át ezt a kellemes emléket.

A könyvet én kifejezetten fiataloknak ajánlanám, mivel nagyon könnyű azonosulni ezekkel a történésekkel és élethelyzetekkel. Szerintem nagyon jól rámutat arra, hogy bárhol is legyél egy kis képzelőerővel, a saját tetszésedre alakíthatod azt a helyet és bárhol, bármikor jól érezheted magad egy kis “játékkal”. Nem csak fiataloknak, hanem fiatal felnőtteknek is érdekes lehet az olvasmány és nosztalgikus is.

Festő-Hegedűs Bálint Antal

Közzétéve: